Намправихме един списък с 18 места и заблежителности, които трябва да посетите докато сте в Хамбург. Списък, който да ви помогне с въпросите: какво да правите и видите при вашето посещение в красивият германски град.

Информация за Хамбург

Хамбург е най- големия пристанищен град в северна Германия и втори по големина след Берлин. Разположението му на река Елба, която го свързва със Северно море, го прави третото по големина пристанище в Европа, след  Ротердам и Антвепен. Градът е с население от почти два милиона души. (уикипедиа за Хамбург);


Градът е основан през 7ми век и от тогава е натрупал много история, която си заслужава да се види и чуе. Ето го и нашият списък с 18 места, които трябва да видите при пътуването си до Хамбург.

  1. Speicherstadt- най- голямата и красива складова област построена върху основа от дървени греди
  2. Elbphilharmonie- филхармоничната зала разполжена в река Елба
  3. Международен морски музей, Хамбург (International Maritime Museum)
  4. Hamburg Rathaus- кметството в Хамбург
  5. Kunsthalle Hamburg- музей на изкуствата
  6. St. Pauli- забавление в Хамбург
  7. Jenisch Haus
  8. Miniatur Wunderland (Миниатюрна страна на чудесата)
  9. HafenCity
  10. Planten un Blomen- градски парк
  11. Обиколка на пристанището с лодка
  12. Jungfernstieg- красивата крайбрежна улица на Хамбург
  13. Elbe Tunnel- тунелът под река Елба
  14. Außenalster
  15. St Michael’s Church
  16. Fischmarkt- рибен пазар в Хамбург
  17. Treppenviertel Blankenese – красив квартал на река Елба
  18. Chilehaus


Speicherstadt- "град на складове" Хамбург

Speicherstadt- “град на складове” Хамбург

1. Speicherstadt – “град на скалдове”.

Speicherstadt буквално преведено означава “град на скалдове” и е регион в Хамбург, който е бил проектиран да бъде безмитна зона за свободна търговия. Построен е изцяло върху дървени потпори от дъб и е най- големият по рода си склад построен по такъв начин в света. От 2015, след реставрация обектът е защитен от ЮНЕСКО, като световно историческо наследство.

Самолетни билети от Варна до Хамбург на цени от €19.99!


Elbphilharmonie - концертната зала в Хамбург

Elbphilharmonie – концертната зала на река Елба

2. Elbphilharmonie – филхармоничната концертна зала.

Официално открита през 2017 г., Elbphilharmonie е най-високата обитаема сграда в Хамбург с височина от повече от 100 метра.

Тази сграда със значителни размери е със загадъчен профил, който е сравняван с вълни, платаната на кораб или кварцов кристал. По тази блестяща фасада има около 1000 извити прозорци. А на самия връх е Плаза, наблюдателна площадка и лъскаво кафене достъпно за всички.

В Голямата концертна зала има място за 2100 зрители и ако обичате музика, можете да чуете Elbphilharmonie Orchestra в едно от най-акустично развитите места, изграждани някога.


Международен морски музей, Хамбург

Международен морски музей, Хамбург

3. Международен морски музей, Хамбург (International Maritime Museum)

Internationales Maritimes Museum Hamburg е частен музей в квартал HafenCity в Хамбург, Германия. Музеят съхранява колекцията на модели на кораби, строителни планове, униформи и морско изкуство, възлизаща на над 40 000 предмета и повече от един милион снимки.

Всеки, съблазнен от романтиката на открито море, ще бъде спечелен от предметите в музеят на морето в Хамбург. Има цели платноходки и поглъщащи любопитства, писма на адмирал Нелсън, репродукция на спасителната лодка на Ърнест Шекълтън и открито в пристанището на Хамбург кану на 3000 години.


Кметството в Хамбург

Кметството в Хамбург

4. Hamburg Rathaus- кметството на Хамбург

Една от най- красивите и запомнящи се сгради в Хамбург е кметството на града. Архитектурата на широката 133-метровата фасада е неоренесансова, а кулата в центъра се извисява на 112 метра.

Вътре има краткосрочни изложби, които са безплатни за разглеждане. Можете да влезете в двора, където има чешма със статуя на богинята Хигия.

Интериорът има по-скоро исторически дизайн, а един от най- интересните факти е невероятният брой стаи: 647 при последното броене. Колкото и да е странно е открита цяла нова стая в кулата през 1971г., която преди това не се е знаело че съществува.


Музей на изкуствата Kunsthalle Hamburg

Музей на изкуствата Kunsthalle Hamburg

5. Kunsthalle Hamburg – един от най- големите музеи на искуството в Германия

Един от най- големите и богати музеи на изкуството в Германия. Кунстхале е толкова голям, че можете спокойно да изгубите цял ден в обикалянето му.

Можете да намерите творби на стари майстори като Гоя, Рембранд, Рубенс, Лукас Кранах Младши и Каналето, както и на по- нови имена  Пол Клее, Кирхнер, Франц Марк, Пикасо, Франсис Бейкън, преминавайки към Уорхол, Трейси Емин и Джоузеф Бейс.


St. Pauli Хамбург

St. Pauli Хамбург

6. St. Pauli – забавлението на Хамбург

Оживените барове и нощни клубове привличат всякакви посетители към Reeperbahn, и главната улица на Сейнт Паули.

Извън главната улица има театри като Schmidts Tivoli и Operettenhaus, които представят кабаретни спектакли и мюзикъли. Близкият квартал Каролиненвиертел е известен със своите местни модни бутици и модерни кафенета.

Допълнен с рибни ресторанти, Сейнт Паули Пиърс предлагат разходка с лодка.


Jenisch Haus

Jenisch Haus

7. Jenisch Haus

Jenisch House е селска къща в Хамбург, построена през 19 век и е пример за ханзийски начин на живот и неокласическа архитектура. От 2008 г. Къщата на Джениш е музеи на културата на Елбе.

Намира се в рамките на парка Jenisch в квартал Othmarschen.


Миниатюрна страна на чудесата, Хамбург

Миниатюрна страна на чудесата, Хамбург

8. Миниатюрна страна на чудесата (Miniatur Wunderland)

Miniatur Wunderland представлява миниатюри на железопътна и летищна атракция в Хамбург, Германия, и е най-голямата по рода си в света. Железопътната линия се намира в историческият квартал Speicherstadt на града.

Всички влакове и машини се движат по абсолютно автентитчен начин и имат хиляди автоматизирани движещи се части, контролирани от сложен компютър.

Към 2017 г. има 15,4 километра железопътни релски, а дневния цикъл се сменя на всеки 15-минутни. Посетителите могат да задействат общо 200 превключвателя, за да контролират неща като вятърни мелници, хеликоптери или космическа совалка.


HafenCity

HafenCity

9. HafenCity- построен в реката квартал на Хамбург

Обхващайки Speicherstadt, HafenCity е нов квартал на брега на морето, който бе официално представен през 2008 г. Отчасти върху изсушена земя от река Елба, HafenCity ще продължи да нараства през следващите 15 години, създавайки домове за 12 000 души и работни места за до 40 000.

Основната гледка, която трябва да се види е концертната зала Elbphilharmonie, която заслужава своето собствено внимание.


Planten un Blomen - градски парк

Planten un Blomen – градски парк

10. Planten un Blomen- красиво парченце природа в центъра на Хамбург

Ако трябва да направите списък на най-добрите градски паркове в Европа то  Planten un Blomen би бил в топ 5 на този списък. Със своите 47 хектара градини, тревни площи, езера, оранжерии и ботанически насаждения той е един наистина красив начин да се откъснете от градската обстановка.

В парка е разположена и Старата ботаническа градина, която е построена през 1821 г. Можете да се разходите във всичките пет оранжерии, като най-голямата Schaugewächshaus има растения от средиземноморският климат и съдържа лаври , маслинови дървета, палми и евкалипт. Точно толкова завладяващ е Kakteenhaus, пълен със сочни растения от пустинен климат.

Парка наистина блести през лятото, когато розовата градина е в разцвета си и цветният музикален фонтан вкарва повече магия в сцената.


Разходка с лодка в Хамбург

Разходка с лодка в Хамбург

11. Обиколка на пристанището с лодка

Разходките с лодка не са просто нещо, което трябва да направите, когато сте в Хамбург, те са най-добрият начин да видите пристанището на града и крайбрежните райони.

Ако искате пътуване покрай олющените кранове на второто най-натоварено контейнерно пристанище в Европа, можете да хванете лодка №61, която плава до Нойхоф и обратно.

Или ако искате да се удивите на HafenCity и Elbphilharmonie с гледка от реката, тогава се качете на борда на лодка №72.


Jungfernstieg

Jungfernstieg

12. Jungfernstieg

Jungfernstieg се намира в динамичното и търговско сърце на Хамбург. Jungfernstieg е крайбрежна алея на Binnenlaster и просто се разходете по нея, за да усетите част от чара на Хамбург.


Elbe Tunnel - тунелът под река Елба

Elbe Tunnel – тунелът под река Елба

13. Elbe Tunnel – тунелът под река Елба

Никой не беше виждал нещо подобно на 426-метровия тунел Елба, когато отвори през 1911 г. На 24 метра под реката, той преобрази живота на пристанищните работници в Хамбург, пътуващи от другия край на реката.

Северният вход не може да се пропусне заради живия му зелен купол, както и че архитектурата му е половината от очарованието на тунела.

Има два успоредни тунела за автомобили и пешеходци / велосипедисти.


Außenalster

Außenalster

14. Außenalster

Един от малко известните факти за Хамбург е, че този град има повече мостове, отколкото Лондон, Амстердам и Венеция.

Тези канали и бавно течащи реки в горните части на езерото минават през най-богатите квартали на Хамбург.

Когато времето е топло, ще можете да наемете кану или гребна лодка в Osterbekkanal, например, за да навигирате в града по не толкова конвенционален начин.


St Michael’s Church

St Michael’s Church

15. St Michael’s Church

Най-известната барокова църква в Северна Германия е наблюдавала много драма през своето време.

Дизайнът е от 17-ти век, а тази 132-метрова кулата се вижда от почти всяка част на града. През 1750 г. купола пада след удар от мълния и отново е бил разбит от пожар през 1906 г., за да бъде напълно реконструиран през 1912 г. По ирония на съдбата църквата „Св. Михаил“ успява да избяга от големи щети през Втората световна война.

Можете да се качите на наблюдателната площадка на 106 метра за пълен изглед на пристанището и просто да се удивите от зрелищните пропорции на сградата: Вътре има място за 2500 богомолци, докато огромната крипта от 17-ти век притежава останките на 2425 души, включително композитор Карл Филип Емануел Бах.


Fischmarkt- рибен пазар в Хамбург

Fischmarkt- рибен пазар в Хамбург

16. Fischmarkt

Хамбургската традиция изисква да се отбиете до Репербах до рибния пазар на пристанището, за да продължите партито в неделя сутринта.

От март до ноември пазарът се отваря в 05:00, а Fischauktionhalle от 19-ти век има концертни групи и dj-и.

Можете да се насладите на месното руло, пълнено със скумрия, херинга, минтай, сьомга или скариди, пресни от Северно море.


Кварталът Treppenviertel Blankenese

Кварталът Treppenviertel Blankenese

17. Treppenviertel Blankenese

Вземете S-Bahn или ферибот до този страхотен стар квартал на десетина километра от центъра на града, точно над десния бряг на река Елба.

Treppenviertel буквално означава „Стълбищна четвърт“. Недокоснат от войната, Treppenviertel е хаос от остри, усукващи алеи, оградени от красиви побелени къщи и взаимосвързани от стълбища.

Те добавят повече от 5000 стъпала и не се изненадвайте, ако любопитството ви накара да ги проверите всички, преди да се наложи да спрете до Елба за така необходимата почивка.


Сградата Chilehaus

Сградата Chilehaus

18. Chilehaus

Chilehaus е привлекателна сграда, вписана в световното наследство и възхвалявана от архитекти в продължение на 90 години.

Чилихаус е построен в началото на 20-те години в стил по-известен още като Тухлен експресионизъм. Рамката е направена от стоманобетон и е покрита с 4,8 милиона сиви тухли.

За снимките най-добрият ъгъл е от източната страна, където вълнообразните фасади на това девет етажно чудо се събират в остра точка на ъгъла на Burchardstraße и Pumpen като носа на колосален кораб.


Rating: 5 out of 5.
Summary
Article Name
ТОП 18 места и забележителности в Хамбург, Германия
Description
Списък с 18 забележителности в Хамбург, Германия, които задължително да посетите, ако сте гост на града. Известни музеи, архитектура и други забележителности.
Author
Publisher Name
Holidaysonar
Publisher Logo