Децата обичат да пътуват и да посещават нови места, но има вероятност да се случи това да бъде неприятно  за вас и за останалите пътници. В тази статия ще споделим с вас 10 неща, които се надяваме да ви бъдат от полза, при пътуването с малките съкровища.

Кои 10 съвета ще прочетете в статията?


Деца до 2 години

Децата до две години не заплащат такса за пътуване, но нямат свое място. Трябва да стоят във вас по време на полет. Ако така ще пътувате, то е добре да направите няколко тренировки. Най-лесно е да пуснете филм и да вземете детето в себе си. Така ще видите дали бихте могли да издържите на натоварването и да намерите друг вариант, ако този се окаже прекалено неудобен.

Детско столче при пътуване със самолет

Детско столче при пътуване със самолет

Столче

Можете да резервирате още едно място за детето си и да го сложите в столчето, което използвате за пътуване с кола. Стюардесата ще ви помогне да го поставите правилно и да го обезопасите. По този начин и да детето ще му бъде по-комфортно, особено ако иска да поспи по време на полета.

Отстъпка

Някои компании предлагат отстъпка за деца до 12 годишна възраст, но трябва да се уверите предварително в това. Не винаги  правилото се спазва и ще трябва да платите пълната сума на билета, ако това се окаже така.

Можете да проверите цените на самолетните билети за деца от нашата търсачка ТУК.

Помогнете тази статия да достигне до повече хора, като я споделите!

Планирайте да сте по-рано на летището

Ако отидете по-рано на летището, ще можете да минете спокойно през всички проверки и дори да имате време да дадете нещо на детето си хапване. Полетът ще бъде много по-спокоен и приятен, а и вие ще сте сигурни, че сте успели да свършите всичко навреме.

 

Количката

Не чекирайте количката с останалия багаж, освен ако не носите детето си на ръце или с кенгуру. Повечето компании ще ви позволят да стигнете с нея до изхода и чак тогава ще я чекират. Също така, тя ще ви бъде дадена веднага след кацането на самолета и ще можете да сложите детето в нея.

 

Може да прочетете всичките ни съвети при пътуване за приятно пътуване.

Заглъхване на ушите

Детето все още няма рефлекс, с който да се справи със заглъхването на ушите по време на кацане или излитане. Това може да  причини болка и то да започне да плаче. Ако е бебе, дайте му биберон или няколко глътки вода. Ако детето е по-голямо, дъвка или бонбон биха свършили чудесна работа.

 

Сън

Детето може да заспи по време на полет, което е най-доброто по време на пътуване и не го будете. То само ще се събуди при усещането на дискомфорт.

 

Часова разлика

Ако ще пътувате в страна, където има голяма часова разлика, то малко променете режима на детето. Слагайте го спи в различно време, хранете го в друго време. Така, когато пристигнете, ще може да се приспособи по-лесно и ще избегнете плача, сълзите и неразположението от рязката промяна.

 

Храна за самолета

Ако ще взимате храна в самолета, то нека тя да може да се консумира студена. По време на полет няма къде да затоплите шишетата за адаптирано мляко.

 

Вода

Давайте само от шише или чашка с капаче, за да не се разлива. Наблюдавайте детето и следете за неговата хидратация. Охладителната система може да дехидратира детето.

10 съвета за спокойно пътуване на деца в самолет 2

10 съвета за спокойно пътуване на деца в самолет

Комфорт и забавление

За да се почувства детето по-добре, вземете нещо, което му е любимо и познато. Това може да бъде неговото одеялце или играчка. Забавлявайте се заедно като играете различни игри с карти или нещо друго. Можете да му пуснете и нещо за гледане, но не прекалено дълго. Изберете някое сериалче или филмче, което следи с интерес и го оставете да погледа. Така ще се унесе и ще заспи и до края на пътуването ще е спокойно. Не се притеснявайте прекалено много, тъй като това ще се забележи от детето и то също ще бъде изнервено. Целта е полетът да остави приятен спомен и да накара детето да го повтори.