Обичате ли да пътувате? Имате ли бебе? Ако отговорите на тези въпроси са да, то тогава следващите няколко редове със съвети за пътуване с бебе са за вас.  Те ще са ви от полза и ако сте решили да пътувате по време на Коледните и Новогодишните празници.

 

Отделни гишета за багаж

Повечето летища имат отделни гишета за багаж за семейства или хора с деца. Хубаво е да ги използвате, тъй като така няма да стресирате опашката зад вас, а и ще минете по-бързо. Също така, родителите винаги проявяват солидарност един към друг и преминаването и проверката ще бъдат неусетни.

 

Скенера

Част от проверката включва скенер, на който преминават всички вещи. Трябва да го имате предвид, тъй като ще ви се наложи да минете със столчето, играчките и дори чантата с памперси и принадлежности на детето. След това, заедно с бебето на ръце, преминавате през детектора за метал. Колкото до столчето, не е необходимо да носите цялата част. Можете да вземете само меката, която да прикрепите с коланите към седалката.

Също така, можете да отиде до изхода с количката и столчето. Ако на борда има места, то стюардесите ще ви позволяват да настаните бебето на място, което ще е безплатно. Ако няма места, използвайте количката до изхода, където ще бъде чекирана. Тя ще има етикетче и след проверката я предайте на стюардесите, които посрещат пътниците. Те ще ви я предоставят веднага след кацане.

Ако няма място, ще я поставят в карго самолет и след това ще ви я дадат на мястото за получаване на багаж. Преди да я предаде е важно да махнете всички части, които има вероятност да се загубят като шишета и играчки.

 

Допълнителни услуги за семейства с деца

Попитайте някой от компанията, с която летите, дали не предлагат услуга за по-ранно настаняване на семейства с деца. Дори да нямат такава услуга, описана на сайта им, то можете пак да попитате дали няма възможност да ви настанят преди останалите пътници.  В най-лошият случай ще получите любезен отказ.

 

На самолета

Съвети за пътуване с бебе в самолет

Съвети за пътуване с бебе в самолет

Във всеки един самолет има тоалетна с маса за повиване, която да използвате при сменяне на памперса. Хубаво е да сте сложили в отделни пликчета няколко пелени и мокрите кърпички. Така лесно ще можете да увиете мръсната пелена и тя няма да разнася приятен аромат, който може да не се хареса на пътниците, ако повивате на седалката, а не в тоалетната.

Хубаво е да носите и резервни дрехи за вас и бебето, тъй като винаги нещо се случва. Има строги мерки за сигурност, но никой няма да ви направи проблем за сухото мляко или водата. Все пак можете да пренесете течността и в непрозрачна чашка с накрайник за пиене. Избягвайте да използвате водата на борда.

Стюардесите обичат децата и с удоволствие биха ви помогнали, ако имате нужда. Не се притеснявайте да ги повикате, ако дори искате да отидете до тоалетна и някой трябва да по държи детето ви. Повечето от тях са майки и биха ви разбрали добре, а и да не са, рядко ще изпуснат възможността да се порадват на малко сладурче, което пътува за първи път в самолет.

За разлика от стюардесите, не всички пътници обичат децата. Понякога децата могат да бъдат шумни или да плачат по време на полета. Това не винаги ще се толерира и може да ви бъде направена дори забележка от някой пътник. За да избегнете това, извинете се още в началото, че детето може да бъде шумно и да наруши спокойствието по време на полета. В този случай никой няма да има право да ви каже нещо, тъй като вече сте се извинили.

Надяваме се тези съвети да са ви били от полза и да направят пътуването ви приятно.


[ratings]