Почти всеки обича да пътува, но не всеки има възможността да си го позволи, особено когато става въпрос за пътуване със самолет. Ние добре разбираме това и ще ви представим съвети за закупуването на евтини самолетни билети, така че да  си позволите мечтаното пътуване.

 

Фактори, които влияят на цените на билетите

Има четири основни фактора, които влияят на цените и те са: търсене, предлагане, конкуренция и цени на горивата. Така се определя и „фактора на товара“. Авиокомпаниите искат да имат максимални печалби, които се изразяват в процент от печалбите от продадените места. Ако факторът на товара е нисък, то и авиокомпаниите ще пуснат по-евтини самолетни билети.

Това прави задачата да закупите самолетни билети на сносни цени доста трудна, но не и невъзможна. Ето и как да не сте човекът, който е купил най-скъпия билет.

 

Гъвкавост във времето

Гъвкавост във времето при избор на самолетен билет

Гъвкавост във времето при избор на самолетен билет

По време на ученическите ваканции, празниците, официални почивни дни и други поводи цените на билетите са доста високи. Така само за един ден цената може да е двойна, ако преди това е била по-ниска.  Следователно, ако целта ви е да спестите пари, то трябва да бъдете доста гъвкави. Разликата между два съседни може да бъде огромна.  Повечето хора летят уикенда и цените тогава са по-високи. Ако летите малко след празниците, то цените ще са доста по-ниски.

Полетите рано сутринта или късно вечерта са доста по-ниски. Да, малко хора биха станали рано сутринта, за да пътуват или пък са малко тези, които биха посветили нощта на това. Бизнес полетите обикновено са от понеделник до петък и те също са икономични, тъй като се падат в работна или по средата на работната седмица.

 

Избор на дестинации

Ако не се решили точно къде ще пътувате, то е най-добре да потърсите информация за пиковите дестинации. Например, в определен месец или сезон дадена дестинация е пикова и тогава билетите за там са доста по-високи и обратното. Другата положителна черта е, че няма да се блъскате с тълпите туристи и ще можете на спокойствие да разгледате даденото място.

 

Летете с компании, които са нискобюджетни

Да, това е доста добър вариант, ако искате да летите евтино. Трябва обаче да бъдете внимателни за някои уловки, които мога да се крият при тези полети. Например, проверете на кое летище ще кацнете, тъй като то може да се намира на 50 или 100 км от населеното място и пътуването да не е толкова изгодно. Тези билети са подходящи за пътувания в Европа, Северна Африка или Близкия Изток.

 

Ако харесвате статията, можете да харесате поста за тази публикация във Facebook

Алтернативни маршрути

Най-бързият начин да стигнете до дадена дестинация е безспорно директния полет, но това не е най-евтиния вариант. Понякога прекачванията са доста по-изгодни и е добре да помислите за тях. Проучването не е лесно на подобни полети, тъй като всяка авиокомпания си има сайт и цени. Удачен вариант да потърсите търсачка на самолетни билети, където ще можете да направите автоматично сравнение на цените и така да спестите време и да не изпуснете добра оферта за самолетни билети.

 

Купете билет в правилния момент

Най-доброто време за купуването на самолет билет е между 6 и 8 седмици преди датата на пътуване или 12, ако това е в пиков момент. По това време компаниите имат представа дали ще е търсен полета или не и съответно вдигат или намаляват цените. Не чакайте обаче последната секунда, тъй като колкото по-близо до датата резервирате, толкова по-ясно става за тях, че полетът е важен за вас. От друга страна не резервирайте и прекалено рано, тъй като компаниите чакат колкото се може по-дълго, преди да пуснат намаление.

 

Коя е най-добрата цена за вас?

Коя е най-добрата цена за вас?

Коя е най-добрата цена за самолетни билети за вас?

Можете да проверите бързо, лесно и напълно в нашата търсачка за най- добрите цени на самолетни билети ТУК.

Можете да изпуснете страхотни оферти, докато чакате най-добрата. Затова определете бюджет, който искате дадете за самолет билет, а не това, което се надявате да платите. Така няма да чакате перфектната цена, а ще попаднете на вашата такава.

Не на последно място, след като знаете, че най-доброто време за билети е между 6 и 8 седмици, то започнете търсенето малко по-рано.

Винаги можете да сравнявате цените на всички полети само с няколко клика, като изпозлзвате търсачката в нашият сайт.