Почти всеки обича да пътува, но не винаги има финансовата възможност за това. В тази статия ще посочим шест дестинации, които можете да посетите със самолетни билети под 30 евро в двете посоки.

Атина

До древногръцкия град можете да стигнете само за 1 час със самолет. Местата, които си струва да посетите са храма на Зевс, Акропола, площад Синтагма, квартал Плака, хълма Ликавитос. Подходящо време за пътуване е октомври. Времето в България започва да се застудява, а там все още е топло. Също така, цените на билетите започват от 20 евро.

Самолетни билети от София до Милано

Самолетни билети от София до Милано

Милано

Милано винаги ще води класациите и тук не прави изключение. Преди обаче да откриете модните бутици и магазини, то можете да отделите достатъчно време на катедралата Дуомо, която е и емблемата на града. Друга забележителност е най-известната опера „Ла Скала“ и миланските канали. Самолетните билети в двете посоки отново започват от 20 евро. Виж актуалните цени за самолетни билети от София до Милано

Венеция

Венеция е едно от местата, които си заслужават да се видят поне веднъж.  И отново можете да купите билети от 20 евро в двете посоки. Тук ще усетите атмосфера и дух, които трудно ще откриете на друго място. Едни от забележителностите, които е хубаво да видите са: площад Марко, Дворецът на дожите, Мостът на въздишките и разбира се тези очарователни гондолиери, които ще ви приканват на невероятна разходка по Канале Гранде. Хубаво е, ако имате време, да се разходите до Мурано и Бурано, които са също известни дестинации и има какво да предложат на своите посетители.

Брюксел

Билетите през септември за Брюксел са около 24 евро. Ние сме свикнали да асоциираме града като столица на Европейския парламент, но има и какво още да се види. Например, красиви ботанически гради, площади, музеи. Направете си една разходка и вижте къде се случват централните събития. Цени за самолетни билети от София до Брюксел

Самолетни билети от София до Рим

Самолетни билети от София до Рим

Рим

Рим се още е от задължителните места, които трябва да посетите. Тук ще откриете история, култура и много интересни събития. Посетете места като Колизеума, площад Навона, фонтана ди Треви и други. Извън летните месеци билетите започват около 28 евро, което е напълно достъпно за такава дестинация.  Не забравяйте да опитате традиционната италианска кухня  – пици, спагети и местите ястия. Рим ще остави следа, която дълго време няма избледнее. Избери самолетни билети от София до Рим

Братислава

Словашката столица има какво да предложи на своите посетители. Билетите тук започват около 17 евро в двете посоки. Тук можете да видите Стария град, замъкът, мостът „Словашко народно въстание“, известен повече като мостът на летящата чиния. А ако пък бързо сте разгледали Братислава, то Виена е на час разстояние и не си струва да изпуснете така възможност.

Бонус съвети

Посочихме ви някои места, които са с евтини самолетни билети. Да, тези билети са на ниски цени, тъй като са извън сезона на посещения. За да попадате на такива оферти е добре да преглеждате редовно предложенията на авиокомпаниите. Избягвайте да купувате в петък или в началото на седмицата, тъй като цените тогава са доста по-високи.

Проверете и кои са пиковете сезони за дадена дестинация и я посетете извън тях. Така ще можете да се насладите на пътешествието, а и ще избягате от навалицата и ще разгледате на спокойствие всички забележителности.

Колкото до багажа, то по възможност пътувайте с ръчен багаж. Така ще си спестите таксите за регистрирането, а и няма да ви тежи. Също така, по възможност се чекирайте онлайн или вземете такъв багаж, ако не можете да сложите всичките си неща в ръчния.

В допълнение към купуването на билети, то постарайте се да ги купувате онлайн. Цените са доста по-ниски, а и много компании предлагат отстъпки за онлайн продажба. Така и ще се освободите от доста такси. Постарайте се това да е в ранните часове на деня или пък през нощта. Не се фиксирайте за определена дата, а помислете и за съседните дни.