free web hit counter

Самолетни билети предлагани от авиокомпания easyJet (ИзиДжет)

Авиокомпания easyJet извършва директни полети до цяла Великобритания на едни от най- конкурентните цени. Предлага полети главно от летище София, но през натоварения период и от летищата във Варна и Бургас до Лондон и Берлин.

ИзиДжет се категоризира като нискотарифна авиокомпания и предлага едни от най- добрите условия за пътуване до Обединеното кралство и още 35 държави

Към март 2021 г. easyJet лети по 981 маршрута до 154 летища в 35 държави.

Разписание на полети от летище София

Разписание на полети от София до Лондон


Разписание на полети от Лондон до София

Разписание на полети от София до Бристол


Разписание на полети от Бристол до София

Разписание на полети от София до Манчестър


Разписание на полети от Манчестър до София

Разписание на полети от София до Единбург


Разписание на полети от Единбург до София


Дестинации на авиокомпания easyJet от и до летище София


Условия за багаж на EasyJet

Кабинен багаж / Ръчен багаж

От 10-ти Февруари 2021 има нови парвила за ръчния/кабинен багаж.

Можете да вземе само една малка чантичка на човек на борда (максимален размер 45 х 36 х 20 см, включително всякакви дръжки или колела), която трябва да се побира под седалката пред вас. Няма ограничение за тегло, но трябва да можете сами да вдигате и носите чантата си.

Ако сте резервирали седалка отпред или допълнително място за крака, можете да вземете и допълнителна голяма чанта на борда.

Една малка чантичка

Максимален размер 45 х 36 х 20 см (включително дръжките или колелата). Чантата трябва да се побира под седалката пред вас.

Разрешен багаж за всички пътници на easyJet
Разрешен ръчен/кабинен багаж за всички пътници на easyJet


Клиентите, които са резервирали седалка отпред или допълнително място за крака, също могат да донесат на борда:

Максимален размер 56 х 45 х 25 см (включително дръжките или колелата). Чантата трябва да се побере в горната шкафче.

Картодържателите на easyJet Plus и клиентите, които са закупили такса FLEXI, могат също да носят две чанти на борда. Вижте таблицата по-долу за пълни подробности.

Разрешен ръчен/кабинен багаж за пътници на easyJet с FLEXI или Plus
Разрешен ръчен/кабинен багаж за пътници на easyJet с FLEXI или Plus

Регистриран багаж

  • Всеки клиент, включително деца и бебета, могат да закупят до три чанти. Стандартната чанта за регистриране е 23 кг. Можете да закупите допълнително тегло от 3кг, до максимум 32kg на чанта.
  • Ако пътувате със семейство или приятели с един и същи полет и резервация, можете да обедините общата си надбавка за тегло.
  • Нито един артикул не може да тежи повече от 32 кг. Максимален общ размер (дължина + ширина + височина) = под 275см.

Повече и актуална информация за позволения багаж, можете да намерите на официалният сайт на авиокомпанията (ТУК).


Информация за авиокомпанията

Ниско тарифната мултинационална британска самолетна компания EasyJET е основана преди 26 години, през март 1995г. От тогава до днес е предоставила удобство, комфорт, цена и лесен достъп до повече от над 35 страни по света.

Компанията е създадена от Стелиос Хаджийоано, когато той е едва 28 годишен. Компанията е трябвало да извършва транспортни дейности между Лутън и Шотландия.  Изучавайки различни бизнес модели, той попада на американска компания, която успешно е приложила на практика ценова еластичност на клиентите си, за да бъдат конкурентно способни в предлагането на по-евтини автобусни превози. Идеята му е той да успее да привлече хората, които добикновено не са се замисляли за въздушния транспорт.

Началото на EasyJet

Стелиос създава първата си компания, която по-късно се превръща в конглумерат easyGROUP. В началото за него работели 70 души, а компанията се намирала на летище Лутън. За да насърчи стартиращата фирма от летището решават да им предоставят безплатно сграда за ползване от 4500 кв.м за тяхна централа наречена с името easyLAND. Иноваторът не спрял само до реализацията на своята фирма, а и приложил стила си на управление, които включвали минимални разходи в офиса, както и прилагането на концепцията за безхартиен офис. Полетите били изпълнявани с два самолета Боинг 737-200, които можели да превозват по 130 пътници по маршрутите Лутън – Глазгоу и Лутън – Единбург. През този период самите самолети и управлението им били под наем. 

Първата година на easyJet

През първата си година еasyJET превозва приблизително 40 000 пътници, фокусирайки се върху ниските цени на полетите в сравнени с останалите действащи авиокомпании. 1996 година започва официалната надпревара с конкурентните авиокомпании, след доставянето на първият им собствен самолет и първият маршрут на компанията до Амстердам. Съсдадено било напрежение между авиокомпаниите, което довело до разследване от страна на Европейския съюз за нелоялни конкурентни практити. Проверката била предизвикана от недоволството на холандският превозвач КМЛ (KML), след като Бритиш Аирлайс (British Airways) останали безразлични към възникналата ситуация. До октомври 1997 година самолетите на компанията били оперирани от различни компании, защото все още не разполагали с необходимия сертификат.


Оферти за изгодни пътувания и почивки